jumpa benda baru.

salam.


aku di ambang ketensionan dan kehairanan ni.facebook aku sjk smlm ada problem dgn chat.aku online je.tp kwn2 aku ckp nama aku takde dlm list online.bila aku try msg diorg,diorg takleh reply sbb bila nak reply je,terus nama aku offline.gerrrammm je aku kan.


so aku pon tanye la pakcik gugel mcm mana nak solve kan prob ni.tp pakcik gugel pon xde jwpn.aiseh.so aku try la guna meebo.meebo ni kdg2 ok je.kwn2 dah blh nampak aku online.tp kdg2 x ok jgk.gerrrammm lagi.


aku tak puas hati.aku tanya lg pakcik gugel.tp lain yg aku tanya,lain yg beliau jwb.beliau suggestkan pulak 1 software utk chat facebook.dia mcm ym la.namanya digsby.so aku try install.


jeng jeng jeng...


cth nama2 dlm buddy list aku.

ni la hasilnya.sorry aku kena padam nama2 kwn aku.hehe.best la benda ni.mcm ym jgk.settle mslh aku.aku dah blh chat dgn line clear nya.lalalalala.


ni cth perbualan aku dgn kwn aku.abaikan apa yg kitorg borak.hehe.

yg bestnya lg sbb blh chat tanpa bkk windows fb ataupun kotak digsby ni.sbb dia akan keluar kotak kecil kat belah tepi kiri.mcm bwh ni.

sila abaikan lg perbualan kitorg.hehe.

ada satu lg yg best.kalau sapa2 yg baru update status,dia akan keluar notification kat tepi kiri jgk.kat situ jgk kita blh "like" ataupun nak "comment".contoh mcm bwh ni.

ok yg ni aku mmg saja tak padamkan nama dia sbb dia ni seorang pelakon.haha.

ok pendek cerita mmg aku puas hati sgt2 la guna digsby ni.sgt sgt.selesai mslh aku yg mcm chipsmore tu.kjp online,kjp offline.aku dah dpt chat dgn lancarnya.ewah.tp ada jgk 2 org kwn aku ckp tak nampak jgk nama aku online.aku pun heran.org lain ok je.elok je berborak sakan dgn aku.mungkin diorg ni rabun kot.hahaha.jahat je kan?

sapa2 yg ada mslh nak chat kat fb tu,blh la try benda ni ye.selamat mencuba!

p/s: aku berkwn baik dgn pakcik gugel. :D


Terima Kasih baca KISAH aku.

4 penyibuk:

FEENA ZAIN said...

td aku dh tgk demo video dia...cm best le pulak.. haha... tp mslahnye, ym aku pon xbp nk aktip... malas nk chat2 dah...huhu

miss yanyan said...

kalu ko jns suka chat kat fb try la benda ni..:P

HMK World said...

motip aku tak tersenarai dlm top ten member sedangkan aku selalu melawat blog ko????

miss yanyan said...

hyun..blm tiba masanya lg tu..haha

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "jumpa benda baru."
4 penyibuk Add your own!
Filed under Labels:
Posted on Sunday, February 06, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com