ada apa dengan cinta?.

salam.


byk pulak aku post entry mlm ni.haha.nak tidur tp xleh tidur lak.erm td bkk youtube,saja nak dgr lagu2 dlm tu.lps tu terjumpa pulak lagu2 melly goeslow dlm filem Ada Apa dengan Cinta (AADC).teringat pulak zaman sekolah dulu.zaman aku gila sgt2 dgn movie ni.




masa tu aku form 4 ke form 5 mcm tu la.aku tgk citer ni sblm tayang kat panggung lg.ingat lg masa tu abg aku bwk blk cd ni.dia beli kat mana ntah.yg pasti cetak rompak.haha.


sekali tgk je aku dah terus jatuh cinta dgn cerita ni.sgt2 suka.paling aku suka puisi yg rangga (nicholas saputra) buat tu.lps tu cinta (dian sastro) baca dan jadikan lagu.sgt best part tu!


masa filem ni tgh hangat kat panggung,mmg ramai la yg fanatik.sekelip mata dua pelakon utama ni terus popular kat Malaysia.aku slh sorg yg suka kat dian ni.sampaikan aku kumpul rambut panjang sbb nak sama dgn dia.haha.tp rambut aku tak secantik rambut dia.


teringat masa tu,radio era (radio terpopular masa tu) ada buat contest AADC ni.sapa2 yg dpt jadi pemanggil ke5 kena jwb soalan dia.kalau tak slh aku masa tu soalan dia ada 2 jenis.


1) kena mempromosikan filem AADC ni
2) kena lakonkan mana2 babak dlm filem ni


so nasib la pemanggil tu kena yg mana.aku pun gigih call era tau masa tu.maklumlah fanatik yg amat!masa tu takde handphone lg.so guna telefon rumah la.hehe.


aku dail2 byk kali.tak sangka aku dpt jd pemanggil ke5!ingt lg masa tu linda onn yg jwb.haha.dia siap main2 lg dgn aku.dia tanya sure ke aku ni pemanggil ke5?aku jwb la xtau.lama2 tu dia bersorak ucap tahniah kat aku!haha.


aku kena soalan yg ke2 tu.so aku pilih utk baca puisi tu.konon2 masa tu penuh penghayatan la aku baca.kecoh2 je aku bgtahu mak aku yg tgh masak masa tu yg suara aku masuk radio.hahaha.


Kulari ke hutan kemudian menyanyiku
kulari ke pantai kemudian teriakku
sepi, sepi dan sendiri
aku benci
Aku ngin bingar
aku mau di pasar
bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
seperti berjelaga
jika ku sendiri
Pecahkan saja gelasnya
biar ramai
biar mengaduh sampai gaduh
Ah...ada malaikat menyulam
jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih
kenapa tak goyangkan saja loncengnya
biar terdera
lps tu linda onn ckp pihak radio era akan call aku utk bgtau sama ada aku menang atau tak.aku tak ingt berapa lama lps tu,aku dpt call.aku dpt hadiah sagu hati je.tp semua yg masuk contest ni dpt jumpa dian sastro & nicholas saputra ni kat KL & dpt tgk wyg dgn diorg.sampai skrg aku takleh nak remind kat mana tmpt tu.yg pastu dlm shopping complex.
aku tak berharap pun nak pegi pun sbb jauh kan.aku kat Ipoh la masa tu.aku bgtahu mak aku.tiba2 mak aku ckp dia nak temankan aku.bersorak la aku masa tu.lps sekolah je aku dgn mak aku terus naik bas pegi KL.abg aku & kakak ipar yg jemput masa tu terus bwk pegi tmpt tu.
sampai2 sana je,ya ampunn!ramai gila2 org.aku ingatkan sapa2 yg masuk contest je yg dpt jumpa.kira mcm mjlis tertutup la.rupanya terbukak.mmg penuh la org kat mall tu.yela AADC ni tgh hot kot masa tu.kitorg nak jln pun ssh.dpt tgk pelakon2 tu dr jauh je.agak menyesal jgk la masa tu.tak sangka la pulak kan.
lps tu tiba la time tgk wyg dgn diorg kan.tgk cite AADC jgk pun.aku tak pasti diorg betul2 ada ke tak dlm wyg tu sbb kitorg blk awal masa tu.abg & kakak ipar demam.rasanya diorg ada kot kat blkg.tp xde rezeki nak jumpa kan.selain tu dpt la cd soundtrack AADC ni.
tu la pengalaman aku dulu2.sampai skrg aku tak jemu tgk citer ni.mmg favourite film aku la.ok ni video masa Cinta baca puisi Rangga.:)

p/s: aku mmg suka jumpa artis.hahaha.:D

Terima Kasih baca KISAH aku.

7 penyibuk:

ateekaamer said...

ah x pernah denar pulak puisi ni. em.

tapi baru 2, 3 hari lepas donlod lagu ni. dengar sampai lebam. jiwang la katakan.

miss yanyan said...

puisi dlm AADC mmg gue suka la..ada dua,satu lg cinta buat..masa permulaan filem ni dah ada..:)

Umee Meriani A.S said...

chantek... dulu minat gak...~ rangga ensem

miss yanyan said...

aah rangga ensem...ingat tak tredmark avvy aku dlu2 msti dian kan?haha

..Qemar.. said...

hm sukak jugak..lg plg suke tentang seseorang..

miss yanyan said...

aah lagu tentang seseorang tu la dia nyanyi dlm bentuk puisi...:P

MaNMaN169 said...

utk pengetahuan semua..semua puisi dlm filem addc nie melly and her husband anto head yg buat..

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "ada apa dengan cinta?."
7 penyibuk Add your own!
Filed under Labels:
Posted on Tuesday, February 22, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com