aku berjaya.

salam.


nak cerita ke taknak?nak ke taknak?hehe.benda ni slh satu yg aku rahsia dr org.aku rasa malu nak cerita.hak2.tp xpela.aku cite aje la.aku nak cite pasal.....






hahaha.poyo je.org lain dah lama dah ada lesen kereta.aku baru je lulus test JPJ td.sbb tu aku malu nak cerita.kwn2 rapat aku je tau yg aku baru ambik lesen.malu bkn sbb ape.sbb aku rasa umur dah 'tua' baru nak ada lesen.org lain kebanyakannya lps SPM dah ambik kot.


kenapa aku ambik lambat?


ermm..mcm2 halangan.nak ambik lps SPM tp takde duit.aku bukan mcm sesetengah mak bapak yg bila anak diorg habis SPM je terus diorg support duit utk ambik lesen.kami adik beradik kena berdikari.pakai duit sendiri je.tu psl aku tak ambik lg.lgpun masa tu kena pulak pegi PLKN.


abis PLKN dpt twrn g matrik.lps matrik dpt masuk U pulak.ingt masa kat U nak ambik lesen tp mak aku suruh habis bljr betul2 dulu baru blh ambik.habis bljr duit takde.


bila dpt keja pulak duit mmg la ada tp mcm xde masa pulak nak bljr.sbb aku rasa penat pulak dok blk weekend semata2 nak bljr.so tangguh la dulu.ni dah habis kontrak baru dpt bljr.


ni pun mcm2 halangan jgk.kalau ikutkan aku dftar bln 12.tp org tu asyik tangguh2 je.mcm2 mslh.maka bln 2 baru la aku dpt lesen.syukur Alhamdulillah sbb aku ambik sekali je.aku ingatkan tak lulus td.nak tau kenapa?hehe.


mula2 masa test kat dlm litar,masa naik bukit tu aku terlebih garisan.naseb dpt peluang lg sekali.so masa kali ke2 aku ok.fuh lega.parking & 3 penjuru pun lps.maka aku lulus.


masa kat jln raya pulak,aku bwk cool je.hehe.confident ok!haha.tp masa on the way blk tu,ada sekali tu kat bonggol.aku bwk ok je spt yg diajar.tp tibe2 pegawai JPJ tu sergah.


"tukar la gear syg oiii.kan bukit ni."


aik.spjg aku bljr xde lak kena tukar gear kat situ.aku dah start gelabah.ingatkan dia suruh tukar gear 4 sbb masa tu aku gear 3.so aku tukar gear 4.rupenya suruh tukar ke 2.masa tu la tiba2 mati enjin.aisehh.


lps tu masa kat traffic light.masa lampu agak2 dkt nak hijau,aku dah stanby gear semua.tp tiba2 pulak mati engine.adoii.siap kena perli lg dgn pegawai tu.


"mcm mana la sy nak kasi awk lulus ni."


dlm hati aku ingatkan dah gagal dah.berdebar jgk masa tu.nasib baik lulus!dpt la 16/20.haha.syukur sgt tak payah nak repeat.


lps ni blh la aku beli kereta.opss tak blh lg.kena tunggu dpt kerja dulu baru blh ada kereta.kalau tak,nak byr mcm mana?hehe.


ok la.aku lapar.aku mau masak.:)


p/s: mengidam myVi oren tp rasa mcm tak mampu nak beli sbb mahal.
Terima Kasih baca KISAH aku.

15 penyibuk:

HMK World said...

tahniah2.... aku pun ambik lambat gakkk... tgk pada family bha

miss yanyan said...

ko amik umur bpe?

HMK World said...

hmmm 25thn klu tak salah

miss yanyan said...

sama kita bha..ekekekkeke

nas said...

congratssss...ingtkan gumbira abg JPJ masuk meminang...hak3

miss yanyan said...

hahaha..tu bkn abg JPJ tp pakcik ok..muka kelat je..siyes gile orgnya..hahahha

nas said...

siyes2 pun, ko blh lulus...klu tak, naya ja kena repeat...

miss yanyan said...

tu la..lupe nak belanje pakcik tu td..hahhahha

K-rayz LiMe said...

wah2...tahniah..tp pe la lambat..asalkn ada..lepas ni ada kereta lak..amin..:D

miss yanyan said...

hehe tq..anyway yg aku sll dok ckp g bangi tu sbb ni la..hahaha

nas said...

doakan aku kaya kaya, nnt aku leh tlg byrkan downpayment myvi oren...hahaha

K-rayz LiMe said...

oo...mgkin aku pernah terserempak kot ngan ko kat jln blakang tu..hehehe..sll je nampak org blajar meandu kt situ..

miss yanyan said...

nas: hari2 aku doakan..haha
lime: malunya ko nampak aku..hahha

♥ iLi ♥ said...

tahniah kekup!
aku pun amik lewat gak.......
aku amik masa aku 20 tahun.

skang umur aku? ngeh3. rahsia. :P

tester jpj aku dpt serius + garang giler!dah panik giler2 dok sebelah dia.
aku igt fail dah sbb gelabah gila bila berdepan dengan kete, takut accident...skali lulus. alhamdulillah.

miss yanyan said...

TQ loli, 20 x lwt sgt la..hehe..pe2 pun skrg dah ada lesen..lallalala

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "aku berjaya."
15 penyibuk Add your own!
Filed under Labels:
Posted on Friday, February 11, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com