kisah seorang rakan.

assalamualaikum.






sabtu ni majlis perkahwinan kwn aku.dia dah nikah dah kalau tak silap minggu lps kot.kira sabtu ni kira majlis belah dia.aku harap pilihan yg ni adalah yg terbaik dan kekal hingga ke akhir hayat.:)


kwn aku ni aku kenal masa aku pergi kursus selama 3 bln sementara tunggu result final sem U aku.pada mulanya aku knl awek dia dulu sbb aku dpt sebilik dgn awek dia.dari situ la aku kenal dia pulak sbb awek dia ni kenalkan aku dgn dia.ok nak sng cerita,aku gelarkan kwn aku ni mamat & awek dia ni minah.


masa pengagihan kumpulan,aku dpt sekumpulan dgn mamat ni tp minah ni dpt kumpulan lain.disebabkan aku sekumpulan dgn mamat tu,kami jd rapat bertiga.hari2 mkn sama2.mamat & minah ni mmg loving couple.suka la tgk diorg ni.sweet aje.


lps habis 3 bln kursus,kami dah jarang2 contact.tp ada jgk la sekali sekala.hari berlalu sampai la diorg ni di alam pekerjaan.mamat ni dpt jadi cikgu ganti kontrak aje sedangkan minah ni dpt kerja eksekutif.


satu hari ni,aku jln2 kat Alamanda,aku ternampak minah ni jln berdua dgn lelaki lain.aku tak sempat tegur sbb masing2 selisih aje.aku saja la sms mamat tu ckp nampak awek dia tp aku tak ckp la awek dia jln dgn lelaki.nak mampus?aku bkn jenis perosak 'rumah tangga' org.hehe.


lps sms,terus je mamat tu call.dia tnye,minah tu jln dgn lelaki ke?aku pun tipu2 la.aku ckp aku tak perasan dia jln dgn sapa sbb selisih aje.tak sempat nak tgk lama2.mmg cover habis la aku.tp mamat tu dpt agak.dia siap tanya lg,minah tu jln dgn lelaki badan besar2 ke?mmg betul pun.tp aku tak ckp la.


mamat tu tiba2 cerita kat aku.dia ckp hubungan diorg ni dah di hujung tanduk.(eh blh ke guna peribahasa ni?haha).mamat tu ckp,disebabkan dia cikgu kontrak aje,minah tu dah beralih arah kepada lelaki lain yg jwtnnya bsr kat tmpt dia kerja.so sad,tak sangka pulak minah tu mcm tu.


bila aku cerita kat housemate aku,dia ckp kalau dia jd minah tu pun mungkin dia akan pilih lelaki lain yg blh jamin masa dpn dia.hmm,teori aku pulak lain.kalau la aku blm couple lg & diberi pilihan sama ada mamat tu atau bf baru minah tu,mesti la aku pilih bf baru tu kot.kalau aku dah couple ngan mamat tu pulak,aku takkan beralih arah malah aku akan lebih menyokong dia utk dpt kerja lain.lgpun bknnya kerja dia tu kerja haram.mungkin nasib dia je yg tak menyebelahi sbb kontrak aje & tak dijamin akan sambung.hmm,lain org lain pendirian kot.seriously,aku kesian jgk dgn mamat tu.tak psl2 je hubungan yg dibina berthn2 putus sbb cinta beralih arah.


lama jugak la mamat tu mkn hati.tup2 lama lps tu tiba2 je aku dgr cerita yg dia dah tunang.tu pun aku tau sbb satu hari ni aku saja call mamat tu tanya khabar.pandai dia sorok awek.mungkin dia taknak kecoh2 sbb takut tak jadi jgk kot.lps tu tup2 je dia dah pun selamat nikah.dia pun dah dpt kerja tetap.Alhamdulillah.mmg cantik isteri dia.harap ini la yg terbaik dan kekal selamanya.Amin.


p/s: cinta tak semestinya menyatu.walau kita couple lama pun dgn seseorang tu blm tentu dia jodoh kita.lebih elok kita berserah & tawakal kpd Allah.:)
Terima Kasih baca KISAH aku.

14 penyibuk:

hyunHMK said...

aku sokong pendapat ko bha.. dah couple bg ler sokongan... bukan main blah jew

miss yanyan said...

betul2..lain la kalo lum kapel kan..ish2..

::MRSfie:: said...

aku pon sokong ko.. ade ke patut wt laki tu cetu.. kite ni berkasih sayang kerane ALLAH.. inshaAllah takde ape yang boleh merubah sayang kite tu.. aku sokong jugak.. da cple bertahun tak semestinye kawen..

miss yanyan said...

tu la psl..lain la laki tu x keja ke, menagih dadah ke..baru la leh berubah hati kan?

hyunHMK said...

bulleh tak aku ckp pompuan tu teruk.. hehehe

miss yanyan said...

blh..aku pon berpikiran mcm ko.....haha

hyunHMK said...

.. arap aku tak jumpa pompuan yang camtu hehehehe

miss yanyan said...

aku rasa msti x jumpe sbb ko dah keje elok..

hyunHMK said...

elok ke???
hehehehe

miss yanyan said...

elok la tu..aku pon terguda..wakakaka

♥ iLi ♥ said...

kesian kat kwn ko tu.

tp alhamdulillah dia dh selamat nk bernikah....

miss yanyan said...

tu la..aku g kenduri dia smlm..lawo bininye..

♥ iLi ♥ said...

nk tgk gambar kwn uols tuh, voleh?

actually nk tgk bini die :)

miss yanyan said...

ada aku uplod kat fb, kat wall photos..:P

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "kisah seorang rakan."
14 penyibuk Add your own!
Filed under Labels:
Posted on Tuesday, March 15, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com