aku dan interview.

salam.

aku baru balik interview ni.sampai2 rumah je terus online.haha.gigih je nak cerita pasal interview td.

aku interview utk jwtn kat jabatan perangkaan.kwn aku si gegel la yg kasi tau ada keje kosong situ.tapi sambilan aje la.xpelaa sambilan pun kan.baik aku try aje drpd duduk rumah ngadap intenet duapuluhempat jam sampai mata lebam semua.duit tak masuk gak.hehe.

ada 3 jenis jawatan:


1. Perangkawan Gred E41 (7 Kekosongan)

2. Penolong Pegawai Perangkaan Gred E27 (19 Kekosongan)
3. Pembantu Perangkaan Gred E17 (270 Kekosongan)


aku mintak yg no.3 tu je sbb yg tu je yg layak utk aku.yg 1st tu nak yg ada kelayakan degree dlm ekonomi & statistik.aku kan dulu ambik IT so aku tak mintak la yg tu.

pagi td sampai kat jbtn perangkaan,aku jumpa si gegel & kitorg g breakfast sama2.then dia ckp leh je nak mintak yg gred 41 tu.tak kisah sbnrnya nak degree apa.so masa aku sampai tmpt interview td,borang diorg kasi blk kjp utk check blk apa2.so tibe2 je kat bhgn permohonan jwtn tu,aku tick utk semua gred.

memandangkan aku tanda utk gred 41,tak pasal2 aku yg pada mulanya nak mintak utk gred 17 je dah kena interview utk jwtn gred 41.aku dahle tak study apa langsung smlm.cekal je masuk dlm bilik interview tu.hehe.

ada 2 org pegawai lelaki yang menemuduga aku td.yg sorang tu aku perasan nama dia encik rushdi.sorang lg aku tak nampak nametag dia.masuk2 je aku bg fail sijil2 ori aku & terus duduk.aku masuk berdua dgn sorg minah ni.

mula2 kena kenalkan diri.so aku cerita la semua pasal diri aku blablabla.sambil2 tu encik rushdi tu belek2 la fail aku.tiba2 je terselit gmbr aku masa kecik dlm fail tu.adoyaiiiiii mcm mana pulak gmbo tu ada dlm tu?malu weiii..aku tgk muka encik tu thn gelak je kot.dia siap pusingkan gmbo tu kat aku pastu tanya,

"gmbr sapa ni?"

malu gile aku rasa masa tu.aku pun mcm cover2 la ckp tak perasan gmbo tu leh selit kat situ.malunyaa sayaaa.

naseb baik laa stop sampai situ je.haha.lps tu bermulalah sesi soal menyoal di mana aku rasa mcm byk kantoi je.

mula2 tanya,apa fungsi jbtn perangkaan?

aku dah mula mencarut.hentam kromo je aku td.yg pasti sikit2 aku sebut pasal banci sbb aku tau pasal tu je kot.hahahaha.

lps tu dia tnye,berapa jumlah penduduk di Malaysia?

alamak.serius aku xtau.hahah.apa punya rakyat Malaysia la aku ni.main sebut je kot aku td.kantoi2.tu la,tak study lg kan.sob3x.

lps tu encik rushdi tanye, 

"mana tau pasal kerja ni?"

aku ckp,"kwn saya kerja kat sini"

"siapa?"

"firdaus nadhrah"*sorry ye gegel,aku mention nama ko td.hahaha.

encik rushdi: "tu staff saya tu."

hak2..kantoi.naseb baik aku tak sebut nama deke sama.kalau tak kang mcm2 lak dia tanya.kot laa dia tanya mana kenal ke.nnti tak pasal2 aku cerita pasal g gather kat kenduri dak ijam le,jln kat melaka le,blablabla.mengarut sudah aku ni.hahaha.

ha,lps tu dia tnye brp tambang aku dtg situ td dr putrajaya?

aku pon semangat laa cerita dr aku naik ERL ke KL central,lps tu naik LRT Putra ke Pasar Seni,lps tu jln kaki ke jabatan perangkaan.masa tu tak terfikir pulak maksud di sebalik soalan tu.total tambang aku pergi sahaja td dah RM10.50.

lps tu dia ckp,

"haa kalau dpt jwtn gred 17 tak berbaloi la.gaji sehari RM35.70 je.tambang awk pegi-balik dah RM21.mkn lagi..."

alamak,kalau aku tau dia nak ckp mcm tu leh aku tipu2 alamat td.huhuhu.so aku bantai la ckp,

"takpe,saya ada abg duduk pantai dalam.tak jauh pun dr sini".

mmg betul pun kan abg aku ada duduk situ.huwaa..nasib la aku dpt ke tak nanti.mcm takde harapan pun ada.tawakal aje laa.ada rezeki ada laa.sobsobsob.

p/s: sempat menternak lemak kat mekdi kl central td sblm blk.1st time mkn sorg2.best jgk mkn sorg ni ye.hehehe.


Terima Kasih baca KISAH aku.

7 penyibuk:

FEENA ZAIN said...

hahahaha...xleh blahhhhh gambo ms kecik tuh....

miss yanyan said...

hahahah tau xpe..tp seb bek la gmbo masa kecik..kalo gmbo mesra2 ngan pakwe ke, lagi la kann..hahaha

HMK World said...

tergelak aku kes gambar tu... nasib baik aku tak minum air taim baca

miss yanyan said...

hahahhahahah..tau xpe weii..malu siottttt..

::cOnTerA CREW:: said...

patut la en.rusdi masuk bilik GIS macam ade bende je die nak lepas.. tapi tak terlepas2.. hahaha.. tak puas hati aku ko tak lunch dgn aku!~

miss yanyan said...

eleh dan2 je ko ckp dia mcm ada benda x lps kan?haha..jom la ronggeng sbtu ni ke..

Husna Rahman said...

dapat x kerja tu saudari..apa alamat jabatan perangkaan kt kl tmpt saudARI IV TU EA

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "aku dan interview."
7 penyibuk Add your own!
Filed under Labels:
Posted on Thursday, March 03, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com