aku yang pelupa.





salam.


aku dari dulu mmg ada penyakit pelupa.tapi takde la lupa sampai tahap nyanyuk ke.setakat lupa sikit2 je la.mcm cth:




1. susah nak ingat apa yang dibelajar.
    
aku bila study mmg ssh nak masuk apa yg aku baca tu dlm kepala.walau jenuh aku menghafal pun mesti aku akan lupa balik.terutamanya subjek yang kena membaca ni mcm sejarah.sbb tu la dari sekolah rendah sampai le ke matrik,result aku cukup2 makan je.subjek math je aku ok sbb otak aku ni jenis otak mengira.


2. lupa letak barang kat mana.


ni selalunya jadi bila brg tu aku baru ltk beberapa saat/minit yang lalu.aku pun heran kenapa.contohnya baru je aku letak 1 benda ni kat 1 tmpt,bbrp minit lps tu aku dah lupa aku letak kat mana.so mula la aku kelam kabut cari.


3. suka hilangkan benda2 kecik.


selalunya benda2 kecik mcm kerongsang dgn getah rambut mmg akan bertukar2 sbb aku tak ingat aku letak kat mana.sepatutnya aku kena ada tmpt letak khas utk brg2 ni utk elakkan hilang.tp aku ni jenis suka letak merata2.so senang la hilang.mcm kerongsang tu kan.benda tu kan kecik.bila jatuh je dah tergolek ke mana2.kalau mcm getah rambut tu,kdg2 nak elakkan dia hilang,aku suka ikat kat telinga teddy bear.hehe.pendek kata,2 benda ni la yg jenis tak thn lama.asyik bertukar2 je.




tp lately ni tahap pelupa aku dah makin kronik kot.yg pertama,2x dah aku lupa nak tanggal kunci motor.1st,masa keluar pegi karnival wow & alamanda dgn mashi.masa pegi,dia yg bwk.masa blk,dia turun kat bus stop lps tu aku bwk sorg blk ke rumah.sampai kat rumah,blh pulak aku lupa nak cabut kunci motor.kakak aku yg perasan.naseb baik xde org curi motor lg.


yg ke2 masa pegi kedai nak beli brg.masa kat kedai elok je aku tanggal kunci motor.tp masa blk umah aku lupa nak tanggal.sekali lg kakak aku yg perasan.haishh apa nak jadi la.


lps tu kes smlm.pagi smlm lps sumbatkan anak2 buah aku dlm keta,aku kesakitan perut yg teramat.biasanya aku mandi ke,berak ke kat toilet dlm bilik aku kat tingkat atas.tp disebabkan tak thn sgt2,aku masuk terus toilet kat tingkat bwh.lps memerut aku terus lepak kat atas.turun time nak masak je.lps kakak aku blk smlm dia tnye aku,


"ada guna toilet bwh ke?"


aku jwb, "ada,kenapa?"


kakak aku ckp, "air lupa nak tutup"


adoyaii...dah mcm org tua dah rasa.adakah aku hampir ke tahap amnesia?mintak jauhhhhh.




p/s: nasib baik tak lupa diri lagi.
Terima Kasih baca KISAH aku.

6 penyibuk:

mashi said...

aku pon pelupa mungkin byk makan semut... semalam aku scan gambo, pas2 aku lepa aku letak mane gambar yg dah di scan 2...adehhh

miss yanyan said...

tu la..muda2 dah lupa kan??apa nak jadi la..

ateekaamer said...

harap2 tak lupa nama pakwe.

miss yanyan said...

pakwe xde lg so x lupe lg nama..hehhee

FEENA ZAIN said...

aku pon pelupa...hehehehe

miss yanyan said...

ko pon pelupa?kita sama2 pelupa..hehe

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "aku yang pelupa."
6 penyibuk Add your own!
Filed under Labels:
Posted on Wednesday, March 02, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com