kisah penipuan dari Maybank.

as-salam,


tiba2 aku rasa nak share cerita ni.kisahnya dlm thn lps kot aku dpt panggilan konon2nya dr Maybank.biasa laa,maybank ni kalau nak promote apa2 sure akan membebel2 tak henti2.aku masa tu sambil2 buat keja lain kot,so aku tak amik pot sgt apa yg org maybank tu mencarut.yg aku dgr dia ada sebut2 psl petro2 apa tah.lps tu tiba2 mintak details aku.aku masa tu ala2 dirasuk kot,tiba2 je aku bg la details psl aku iaitu alamat,nama ibu,semua tu la.


tak lama lps tu,aku bkk maybank2u aku.bila aku klik kat accounts&banking,ada tls kat bwh accounts aku tu,VISA PETRONAS GOLD.rupanya aku terbuat credit card.memandangkan takde kepentingan pun credit card ni kat aku + takut duit akaun aku hilang,aku pon terus la call maybank nak cancelkan.


tak lama lps aku cancelkan,aku still lg dpt call yg katanya dr maybank & dok tanya pasal credit card aku ni.setiap kali diorg call aku akan ckp yg aku dah cancelkan.tup2 hari ni dpt lg call.mula2 dari 0323326613.bila dia sebut je pasal credit card,terus aku sound!


"eh,saya dah terminate byk2 kali.kenapa uols ni asyik call je?uols tak buat kerja ke ha?"


ha,ambik kau!aku ni leh thn garangnya tau.org tu ckp nama aku ada lg dlm database la,apa la.lps aku sound,org tu ckp nanti dia check blk.


lps tu bbrp jam kemudian,dpt call dari 0162624707 pulak.sama mcm yg mula2 call aku,dia pon ckp benda yg sama-dari maybank & nak tanya pasal credit card aku.dan aku pun sound dia sebijik sama mcm mula2 tu.mmg geram habis la aku!


aku cuba cari maklumat psl visa petronas gold ni kat Internet.rupanya ramai jgk yg tertipu mcm aku.




lg satu blh refer SINI.aku mls pulak nak copy paste.nanti korang taknak baca pulak pjg2.hehe.


so,aku bkk blk maybank2u aku utk check ada lg tak psl visa petronas gold tu.tgk2 ada lg.




dahle tls situ statement date: 28 february 2011.aku risau la kot ada pihak ketiga ke yg guna.maka aku call la maybank.


aku potpetpotpet la cerita psl aduan aku.org maybank tu ckp,nama aku mmg dah dihapuskan dah.dia ckp mmg ada keluar lg kat maybank2u,tp takde apa2.kalau kita buat aduan baru diorg akan buang link tu.katanya lg duit aku pun takde effect apa2.then aku tanya la kenapa aku still lg dpt call byk kali?dia ckp,tu bkn org maybank.tu org yg nak cari customer utk buat credit card.tak tahu mana diorg dpt maklumat psl customer maybank katanya.dia ckp lg,kalau org maybank call,no telefon tak akan tersiar.mesti keluar unknown number atau private number.jadi jgn percaya kalau ada no mana2 call & mengaku diorg ni staff maybank.hmm,barulah aku faham.nasib baik la aku sound org2 tu.kalau aku percaya mahu aku tertipu lg.haha.


p/s: skrg mmg byk kes penipuan.emel spam aku pun penuh dgn emel dr maybank suruh update profile.kalau tak update nanti duit dlm akaun hilang katanya.yo-yo-oo aje.aku takkan percaya la.
Terima Kasih baca KISAH aku.

4 penyibuk:

::MRSfie:: said...

macam no aku.. jangan marah.. kehkehkeh..

miss yanyan said...

iyolahh tu...

Mawar said...

hosh..i just received a call from maybank mcm ni last few days..die kate nk anta email..but then, xde dpt any email pn..and now i feel much curious about this..nk kene call maybank cpat2 ni..risaunye... =(

miss yanyan said...

hohoh.. kena hati2 la dear.. jgn cpt terpedaya :)

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "kisah penipuan dari Maybank."
4 penyibuk Add your own!
Filed under Labels:
Posted on Monday, March 14, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com