syukur... Alhamdulillah...

assalam...


syukur... fail aku yg ada sijil2 aku dah pun jumpa baru2 ni...


ekceli... salah aku jgk la...


kisahnya, lps aku habis kontrak kerja kat Perak dlu, aku angkut semua brg2 aku termasuk fail aku ni g umah akak aku kat putrajaya.


sbbnya, aku tumpang duduk ngan dia utk jaga dia tgh pantang + cari2 kerja baru. 


then, bila dpt kerja skrg ni.. aku dah x duduk ngan dia.. aku menyewa sendiri.. punyala bijak aku ni, aku x bwk pun fail aku tu sekali. konon2nya dah kerja ni xde rasa nak mntk kerja lain dah.


aku biarkan je fail tu dlm almari kat umah akak aku tu. pastu akak aku ada ckp nak pindah rumah, tp aku xde pun nak g ambil fail tu. konon xde masa la. (konon).


pasti bila dpt tau status kontrak aku mcm nak ditamatkan, aku dah gelabah. kena la cari kerja baru kan. saat2 mcm ni laa aku teringatkan fail aku tu.


akak aku dah angkut sikit2 dah brg2 dr umah lama dia ke umah baru. masa hari aku nak tlg, almari yg aku simpan fail tu dah kosong terus dah! tggl masa nak angkut je. gelabah aku. aku tnye akak aku, dia ckp dia main sumbat je brg2 masuk dlm beg/kotak. x teliti pun ada fail ke xde. nak g cari, xtau kat mana. brp byk beg/kotak yg isi brg2.


aku ingt bila2 nak g la umah baru dia tu g cari fail aku tu. tp tu la, asyik xde masa je. 


ari tu ada tnye akak aku, dah kemas ke brg2 kat umah baru, dia ckp dah. tp xde lak jumpa fail aku tu. alahaii.. kalau ikutkan x mungkin hilang. mesti ada je kat mana2. tp tu la, xtau le kat mana kan. kalau dah akak aku ckp dia x jmpe, nak wat cmno? huhuh. ssh ati aku beb.


so, aku pk bila2 la nak g umah dia nak g cari ngan gigihnya. (bila tu bila ntah? hehe)


sampailaa 1 ari tu, aku mimpi aku dah jumpa fail tu dlm almari yg aku simpan tu. dia ada kat celah2 baju. tp bila fikir logik, mmg x logik laa fail tu ada dlm tu sbb last aku tgk almari tu mmg dah kosong terus kan. cmne lak magic leh ada blk ye x? hehe.


hingga laa hari ahad lps, lps aku & family blk dr Melaka, ktorg tumpang tidur umah akak aku tu. ada gak rasa nak cari fail tu. tp masa tu penat kan, baru blk jln2. so pospon la. (mls sungguh).


mlm tu saat2 aku nak tdur dah, mak aku panggil. dia ckp masa dia kemas2 baju dia dlm almari, dia terjumpa fail aku tu. ya Allah syukurnya. tak sangka cara fail tu dijumpai sama mcm dlm mimpi aku. syukur sgt2. xde rasa ssh hati dah. huhuhu.


tp harap2 kontrak aku ada lg la. sob3.


Terima Kasih baca KISAH aku.

3 penyibuk:

mashi said...

hebat la boleh nmpk barang ilang dalam mimpi... mimpikan henpon merah aku yg ilang tu boleh? nak cek kat mana hp tu skang

mummyizz said...

Alhamdulillah bolehlah ko mohon jawatan untuk tahun baru tahun depan...
lainkali, alert sikit benda2 penting ni..Hahaha

miss yanyan said...

mummy: tu la.. teruk kena mrh kan sbb benda2 mcm ni leh wat tak endah je.. huhuh..
mashi: haha.. tu ar.. x sngka mimpi jd kenyataan!

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "syukur... Alhamdulillah..."
3 penyibuk Add your own!
Filed under
Posted on Tuesday, December 13, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com