OMBAK RINDU...

assalam..


yep, filem Ombak Rindu yg dinanti2kan dah pon tyg khamis baru ni. Aku x sure aku ada baca ke tak novel dia.. x brp nak ingt.. rasa mcm xde.. tp tau la jln citer dia sikit2...




bila dpt tau novel ni akan difilemkan, agak teruja gak la. sbb novel ni agak femes. tp bila dpt tau pelakon dia, ya ampunnn.. spoil! mana xnya, setau aku, watak heroinnya baru lepasan sekolah (umur dlm belasan), gadis kampung... maya karin? mana sesuai beb. dia kan dah 30an.. muka pun urban. mmg sgt2 x sesuai.


tp disebabkan Osman Ali punya filem (antara pengarah yg aku suka), aku teruja la nak tgk. tmbh2 tgk 'gezek' mcm best je kan. so far, filem Osman Ali aku mmg akan tgk. mcm Anak Halal, Cun... bbrp thn lps ada telemovie Surat Utk Bulan. mmg semua best! disebabkan byk tgk citer Osman Ali, aku tau tredmark dia msti ada babak atas bumbung. haha. tp Ombak Rindu xde pulak.


smlm aku berkesempatan tgk dgn akak aku kat MBO Ampang. nasib dpt tiket jam 7.30 mlm. memula nak tgk kat KLCC, siyes ramai giler2 org beratur. 


ok, pendapat aku bg filem ni, SGT2 BEST! dr awal smpai akhir mmg kita akan rasa emo je tgk. ditambah2 pulak dgn lagu2nya yg mendayu & sedih.. kita pun rasa sedih tgk... tp aku xde la smpai menitik air mata.. aku kalu tgk filem sedih ssh laa smpai nak menangis. kakak aku dah sok sek dah. hihihi.


aku bg 4 star kt utk filem ni. xleh bg full. sbb still lg ada kelemahan dia sikit2. tp kesimpulannya, mmg best! smpai x teragak2 nak tgk lg sekali. lagu2 dia pun best sgt!


pendapat2 lain aku psl filem ni:


1) maya karin mmg dah agak dah x sesuai bwk watak izzah ni. sbb muka dia nampak la dah agak 'kertu'. x sesuai bwk watak belasan. muka pon mix2.. xleh bwk watak kg.


2) apsal laa tudung maya karin rupa tu? aiseh, xleh ke pakai kemas2, elok2. mmg x semegah langsung. xkan laa x tgk org2 sekeliling pakai mcm mana. xde laa nak suruh pakai stylo2 ala2 hana tak jadi mak ke apa. tudung 4 segi biasa tu pon ok, cuma kena pakai kemas2 la. ni mmg selekeh gila.


3) lisa surihani pun agak x sesuai bwk watak tu. sbb watak dia tu digambarkan mcm baya2 aaron aziz. sbb kenal dr kecik, 1 sekolah. kira membesar sama2. muka dia & aaron tu nampak laa jurang umur yg byk. mcm terbalik lak watak maya & lisa. 


4) lisa surihani still lg lakonan x ok. byk dia kena improve. dgn mimik muka yg kurang menjadinya. apa yg aku perasan, dia suka gerak2kan kepala dia tu. pastu kerut2kan muka. mmg dr dlu aku x suka sgt lakonan si lisa ni.


5) kucing si maya ni, dah 2 thn kemudian pun mcm bsr tu je. ke mata aku yg kero? wakakakkaka. <--- ni sampingan je la. haha.


tu je la komen aku. apa2 pun bg aku, OMBAK RINDU mmg terbaik! syabas Osman Ali!


jom lyn lagu soundtrack ombak rindu. dpt karok lagu ni best ni. 






p/s: aku rasa kalau Tiz Zaqyah bwk watak Izzah lg sesuai kot.
Terima Kasih baca KISAH aku.

2 penyibuk:

mummyizz said...

ko kata nak tgok lagi kan lau ada peluang,jom tgok ngan aku..aku tak ada kawan...suami aku tak layan citer gini

miss yanyan said...

lor ye ke.. aku plan nak tgk ngan Que ari ni.. tp x konpem lg.. nak ke? tp kat cheras la..

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "OMBAK RINDU..."
2 penyibuk Add your own!
Filed under
Posted on Sunday, December 04, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com