pre...pre...pre....






assalam...


skrg ni mmg trend outdoor photoshoot kan? aku sendiri pun suka tgk gmbr2 outdoor photoshoot bg wedding... tgk suasana cantik2... shoot semua cun2... nanti aku kawen pun nak gak buat outdoor2 photoshoot... ada kenangan gitu... leh tunjuk kat anak cucu... huhuh... tp kat Ipoh xtau la tempat mana yg cantik & sesuai... gunung lang la kot. opss melalut dah. stop berangan kjp.


sbnrnya sja nak diskas pasal topik ni. bg aku, mmg good idea la skrg trend outdoor2 ni. tp aku tgk skrg, sblm kawen pun ada beria wat mcm ni gak. ni pndpt aku je la, aku kurang setuju sikit kalau outdoor pre-wedding ni. bknnya apa, lum ada ikatan sah lg. ambik gmbo pun bkn biasa2. mcm dah thp kawen, ada smpai berpeluk2, berguling2. huhuhu.


tercetus idea nak post pasal topik ni bkn sbb apa. sbb baru ni terbukak fb kwn aku. terkejut tgk pic dia. ada jgk outdoor photoshoot utk pre-engagement. adehhh. mcm2 btl skrg. pre-wedding pun aku kurang setuju ni kan pulak pre-engagement. ish2x. utk bertunang pun ada gak wat outdoor. ngan pakai baju bertunangnye, posing sana sini kat luar. huhuhu. 


pendapat aku, xyah kot buat mcm tu. org tgk dikatakan kurang manis. tunggulah korg dah ada ikatan sah nanti baru tak terbatas nak posing mcm mana pun. nak peluk ke, nak berkiss ke, lantak korang la. sbnrnya org cina yg start buat mcm ni dulu kalau tak silap. kita yg melayu ni biasala suka terikut-ikut. 


lg 1, adat masa bertunang pun dah jd lain. kalau ikutkan adat, lelaki tak blh dtg masa bertunang. skrg ni aku tgk, laki mesti ada sekali. siap pakai baju melayu lengkap sedondon ngan perempuannya, pastu ada pelamin lagi. kenapa tak nikah terus je. dah alang2 gitu kan. huhuhu. 


kalau ikutkan lelaki dtg utk menghantar je. sepanjang majlis diorg akan tunggu dlm kereta or kat mana2 la. pastu dah abis mjlis baru diorg akan masuk rumah perempuan tu.


apa2 pun, ni pendapat aku sajork. hak diri masing2 okeys nak wat mcm mana pun. tak sapa yg menghalang. 


adiosss.
Terima Kasih baca KISAH aku.

6 penyibuk:

Zura RamLi said...

ahaha..ko mcm bole bce je pale otak aku..aku bru ingat nak wat topik psl kawen..hahahah..

miss yanyan said...

hahaha..ko nak story psl apa? cpt post cite tu aku mau baca..keh3x..

hyunHMK said...

very the opah hahahahaha

miss yanyan said...

ye atuk rul..leh aku tlg?

QUE ADAMS said...

terus dpt idea nak potoshoot time kapel , hahahaha

miss yanyan said...

motip??kekekekek

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "pre...pre...pre...."
6 penyibuk Add your own!
Filed under
Posted on Sunday, July 17, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com