hidup dalam khayalan.

Dissociative identity disorder image


terfikir aku tentang kisah seseorang yg hidupnya penuh dgn khayalan. mungkin dia suka baca novel or tgk drama hindustan. bknnya dia berkhayal jd anak org kaya, melancong ke sana ke sini, isteri org yg berjawatan bsr, malah lg teruk dr tu.


mcm mana la dia blh create akaun fb byk gile demi menghidupkan watak2 sekeliling dia. fb suami, abg2 ipar, kakak ipar, sepupu, kwn baik, anak sedara, jiran, peminat, ex bf, gf kpd abg ipar...


semua tu tak wujud pon, dia sorg je yg buat akaun2 diorg tu & paling tak menahan blh berborak sesama sendiri.


cthnya, beromantik2 bagai laki bini dlm fb tu, berborak sakan dgn kwn baik, berkongsi mslh dgn ipar duai dan sebagainya. rajin btl dia ye log out, log in akaun lain2, x pon dia guna byk browser kot.


kesian pon ada.. kemaruk sgt nak berlaki kot. smpai imagine dia ada suami hensem, romantik, perfect mcm tu. yg paling tak menahan cite psl dia dah pregnant, then gugur. alahaii sedih sgt. sampai buat video la utk anak dia yg dah xde tu.


tak cukup imaginasi yg tu, cipta pulak mslh abg ipar. sgt2 drama. buat drama sedeh berair mata. tu blm lg kisah silam ayah mertua dia.


org mcm ni byk ye masa dia, bkn sng tu nak jayakan watak masing2. sorg2 je pulak tu yg buat. bkn sng nak teliti tu. nak cari gmbr lg.


apa tujuan dia buat mcm tu ye? trauma masa silam? xde kwn realiti? suka berangan2?


or penyakit misteri? split identiti? schizophrenia? ke mental? attention seeker?


bgnlah dr angan2 oi. hidup dlm alam realiti. xyah la nak tipu org dah. bkn sorg dua, tp mungkin ribuan.


patutla dia pandai bercerita, pandai menulis, rupanya di sebalik bakat2 dia ni, dia leh terjemahkan dlm bentuk realiti yg dia cipta sendiri.


mungkin org mcm ni ptt dirawat kot?




p/s: bersyukur dilahirkan normal.
Terima Kasih baca KISAH aku.

9 penyibuk:

QUE ADAMS said...

huhuhu, perlu dberi sokongan dan drawat, kalo dia sakittt ar, lau mmg sengaje test market khebatan menipu, konbg back hand jerk. Hehe

miss yanyan said...

ada jgk yg nak tlg dia.. tp aku sndiri mls dah nak caya kat dia.. sekali dah terkena, xnak terkena lg.. hoohoho

MUMMYIZZ said...

kup ko ada jumpa dia ke masa gathering tu,rasanya ramai yg pernah jumpa dia kan...
mummy baca pun mummy pening,camner dia boleh jadi mcm tu,siap tjuk kat seseorg gambar suami(rekaan dia) dia dalam handphone..

tapi, bila dah dia bg penjelasan tu,rasa dia ni cam ada tekanan tau..kdg2 kesian pun ada..

miss yanyan said...

ko pon tau kisah ni ek? aah aku ada jmpe dia masa gather tu.. tp xde le dia tnjuk pic laki dia.. aku sndiri pon x tnye.. tp siyes, dr mula aku knl dia aku mcm was2... tp x 100%. 50-50. kdg2 caya, kdg2 x caye. tp aku mls nak amek pot sgt. tp bila dia smpai reka cite psl mati, aku xleh duduk diam. aku sndiri yg csi dia.

rDnA said...

Curiousnye nk tau watak ni..sapekah gerangannya

miss yanyan said...

kalu uols pelepak tegar forum cari sure tau hehe

K-rayz LiMe said...

sapa ni??aku kenal x??hoho...ke aku pn masuk lam list tipah tertipu di alam maya..

MUMMYIZZ said...

kup: akukan pelepak tegar itu bod "mnakutkan" tapi, aku SR je,tu yg aku tahu,satu hari tanpa Forum.Cari tak lengkap weh hahaha

Lime : nak tahu lanjut g tgok benang2 kat MPS huhu

miss yanyan said...

ouhh pttla ko tau.. kalu ko fren ngan dia kat fb sure ko lg tau betapa dahsatnya penipuan dia

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "hidup dalam khayalan."
9 penyibuk Add your own!
Filed under
Posted on Friday, March 02, 2012
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com