kisah nak jual motor..

aku ada skuter modenas sport passion 125.. aku beli dr kakak ipar aku. chop, aku ambil dr dia & sambung byr je. kbtln akak ipar aku dah xnak moto ni & aku lak memerlukan moto utk memudahkan aku g keje kat tmpt lama dulu.


tp lps aku jatuh moto, aku dah fobia nak bwk dah. tmbh2 aku xde lesen yg sah sbnrnya. so, aku berhasrat nak jual moto tu. 


aku iklankan moto aku tu kat dlm www.olx.com.my. aku xtau kenapa, aku nak masuk iklan dlm mudah.my x lps2.. dah 3x dah aku try. huhu.


ok sambung kisah nak jual moto ni, aku letak iklan dlm web olx ni hari sabtu baru ni. tiba2 td aku dpt emel dr seseorang yg berminat nak beli. nama dia peter. perghh mat saleh tu beb nak beli. haha. dia tls mcm ni:


Hello
Please let me know if this Bike is still available for sale?



aku pon, dgn 'broken english'nya bls la emel dia. aku ckp la still available & tnye dia berminat ke.. (dlm english la).


then dia jwb,


How long have you owned it?? and what's your actual price for it. I
love a bargain, so i would like to get it as soon as i can and i would
be able to make payment through Bank transfer... Let me know your
price for it .i will make all transportation preparations for it to be
transported to my home in London . How i wish to come and view it  but
am not around now....am busy sailing,am in a ship right now at
Dublin......I will also like you to know that i will be paying via
Bank transfer...due to the distance as i am in Dublin presently.



aku dah was2 dah bila baca ayat dia yg atas ni. sbbnya aku terpikir, kenapa dia mesti nak beli motor kat malaysia? kat tmpt dia xde ke? tp aku lynkan lg.. aku gtau price & dok kat mana (just bgtau bandar je). aku tnye dia lg mcm mana dia nak amik etc. dia jwb,


Ok,good..I'm quite satisfied with the price. I will be paying the Bank
transfer charges from my account and i will be paying directly into
your bank account without any delay, and i hope you have a bank
account. If you have one already, just send me your bank
details, so once i receive the details i will go ahead with the
payment through Bank transfer and then i will contact my shipping
company after you get the payment. I will need your home address for
it to be Picked Up by the Shipping Company..


so i want you to know that  70% of the money will be
transfer to your account and after my pick up company get to your
address they will call me and i will contact the bank to transfer  the
remaining 30%  of the into your account.if you accept i will need your
bank details below.

Bank Name:
Account Number:
Iban
Bic
Account Name



ahhh sudahh!! mmg dah lain mcm je aku rasa.. mana taknya, terus2 je setuju nak beli moto aku.. siap ckp nak bank in bagai.. selalu kalu nak beli satu benda tu mesti la kena tgk2 dlu ok ke x, mcm moto ni.. ofkos la nak test drive ke... tgk gah lg ke apa kannn.. semacam dah aku rasa.. x berani aku nak kasi no akaun & alamat.. mana tau dia niat jahat kann.. ntah2 nak rompak aku.. mintak simpanggggg.. aku terus x bls dah emel dia tu.. seramm jerkk.. 


rilek2.. jgn terburu2 kan.. insyaAllah ada tu buyer nanti.. sama2 tunggu.. cari buyer org malaysia je kan sng...


oh ya, sapa2 nak beli skuter aku sila roger2 ye.. (bajet mcm ramai pembaca je..padahall.. hahah).






p/s: harap2 dpt la pembeli cpt.. aku nak beli sesuatu yg diidamkan lama dah ni...huuhuh..
Terima Kasih baca KISAH aku.

4 penyibuk:

**::CIKNUURUL::** said...

wuihh,memang agak tkut jgk la kn,.huhu,.

miss yanyan said...

aah tau xpe.. naseb baik sy bkn jns org cpt terpedaya.. musykil la kan terus2 je nak bank in.. huhuhu

K-rayz LiMe said...

gaya mcm x leh dipercayai je..baik jgn layan..bahye bg no acc bank kita sebarangan..drpd k jual motor nnt..duit ko lak yg melayang..

miss yanyan said...

tau xpe wehh.. mmg dr mula aku dah syak smthing. bila dah stat mntk no akaun tu mmg aku dah x caye dah laaa.. x bls dah emel dia..

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "kisah nak jual motor.."
4 penyibuk Add your own!
Filed under
Posted on Tuesday, November 01, 2011
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com