teghasa! hahaha

Tergelak aku baca komik pendek ni. sapa la yg kretip tu. siyes kelakar!


klik utk tumbesaran


dgn mimik muka lisa surihani tu.. mmg sesuai dgn dialog yg direka2 ni. hahaha. 


tp sbnrnya kan, ramai yg tak perasan...


aku pon pelat R gak! hehehe.


kalau aku ckp aku pelat R ramai gak kwn2 aku yg ckp, "eh tak perasan pon?"


aku pandai cover kot! haha.


dlm family aku, aku ngan abg aku yg 1st je yg pelat R. pastu skrg anak dia yg sulung pon dah mewarisi kepelatan kitorg. hehe. 


anak buah aku yg 1st perasan aku pelat R. padahal dia baru darjah 3. dia tu kalau dgr aku ckp, msti dia akan ejek2 huruf R aku. pastu msti aku mrh dia blk. haha. yg sbnrnya sbb aku malu. tu yg mrh. hahaha.


aku rasa faktor org tak perasan msti sbb ckp lelaju kot. tak pon kalau huruf R tu kat tgh2 perkataan atau faktor kata lain bunyinya tak ketara.


cth, PERKATAAN, ORANG, PERASAN, BERNYAWA. 


kalau perkataan tu bunyinya R nya terhenti ataupun aku sebut huruf R tu aje, haa mmg xleh elak la.


cth, RCC, Arni, Erma, Irdawati. 


aku nak sebut nama diri sndiri pon malu sbb mesti org dgr lain. sebutan R tu dah jadi mcm L.


kalau time keja, aku selalu deal ngan satu ni yg digelarkan RCC. so bila nak call RCC ni, msti aku ckp cmni,


"helo RCC ke ni?"


penah aku kena ulang blk sebut. sbb diorg dgr mcm lain. mgkin diorg dgr 'A'CC kot. haha. malu beb.


org gelarkan lidah pendek ek? hehe. xpe la, pendek pon pendek la.. asalkan blh gak bertutur kan. dah kira syukur.




p/s: kalau org suruh aku buat bunyi ayam atau dengkur mmg sah2 la aku tak buleh :D
Terima Kasih baca KISAH aku.

2 penyibuk:

MUMMYIZZ said...

baru aku tahu ko pelat R kup..tapi aku suka dengo org pelat R ni..chumell

miss yanyan said...

maknanya aku comel la? hahahah..

Post a Comment

pengomen tegar

You are viewing "teghasa! hahaha"
2 penyibuk Add your own!
Filed under
Posted on Wednesday, January 18, 2012
Subscribe through Atom feed.
 

Blog Template by WawaZameri.com